Zapraszamy wszystkich na 25. spotkanie Wrocławskiej Grupy .Net, które odbędzie się 20 lipca 2010 (wtorek) w Instytucie Informatyki Uniwersytetu Wrocławskiego (Wrocław, ul. Juliot-Curie 15, sala 119, piętro 1). Początek spotkania o godzinie 18:30. W ramach spotkania odbędą się dwie sesje:
T4 - W poszukiwaniu zagubionego spokoju - Wojciech Gębczyk - programista.
informatyka - (Encyklopedia PWN) (...) Programowanie i budowanie systemów informatycznych obejmuje w szczególności tworzenie narzędzi ułatwiających programowanie i ogólnie - posługiwanie się komputerami (...)
Nasze rozwiazania wspomagają działanie całych firm. Usprawniamy pracę wielu użytkowników naszych aplikacji i systemów. Automatyzacja procesów ogranicza koszty i ilość błędów.
Oszczędzamy czas pracy wielu osób.
Programista to też człowiek! Jego praca również może zostać częściowo zautomatyzowana!
Podczas tej prezentacji opowiem o sposobach usprawnienia pracy programisty dzięki stosowaniu
generatorów tekstu, w celu częściowego wyeliminowania powtarzalności pisanego kodu.
Rozpocznij przygodę z Windows Phone 7 oczami programisty Windows Mobile -Daniel Dudek
Pracuję w firmie Kroll Background Screening na stanowisku Software Engineer.
Zajmuję się programowaniem aplikacji webowych w technologii ASP.NET/ASP.NET AJAX. W przeszłości byłem
programistą aplikacji mobilnych na systemach Microsoft Windows Mobile, ale także tworzyłem aplikacje desktopowe tradycyjną metodą Windows Forms, oraz wykorzystując technologię Windows Presentation Foundation. Jestem liderem Śląskiej Regionalnej Grupy Microsoft, oraz prelegentem konferencji społecznościowych, więcej informacji w speakerbiuro. Piszę także artykuły dla magazynu SDJ w dziale Windows Mobile.
Kontakt:
d.dudek@kroll.comZapraszam na mojego bloga:
http://ddudek.comNa konferencji w Las Vegas, MIX 2010, firma Microsoft udostępniła werję CTP
narzędzi dla programistów planujących wdrożenie aplikacji przeznaczonych na system
Windows Phone 7. Jeśli jesteś ciekawy, jak wygląda nowa platforma, jaki jest nowy cykl
deweloperski, oraz jak dostosować stare aplikacje Windows Mobile do nowej platformy, to
zapraszam na moją prezentację. Jeżeli masz doświadczenie w programowaniu aplikacji na
system Windows Mobile, to znajdziesz coś dla siebie. Porównam obie platformy i pokażę, w
których aspektach poprawiła się sytuacja względem poprzedniej wersji. A co jeśli nie masz
doświadczenia z Windows Mobile? Nie ma problemu, dzięki temu, iż firma Microsoft
zdecydowała się na dalsze wspieranie platformy Windows Mobile, to wiedza zawarta w
porównaniach da Ci wyobrażenie, co się zmieniło i jak to wygląda teraz. A co jeśli masz
doświadczenie na innej platformie mobilnej? Tym bardziej zapraszam na swoją prezentację,
będzie ona prowadzona od samego początku do końca na poziomie początkującym i będzie
czas, by porównać systemy Windows Mobile/Windows Phone z innymi platformami
mobilnymi. Zapraszam do rozmowy.
Udział w spotkaniu jest BEZPŁATNY! Jedynie wymagana jest wcześniejsza rejestracja na podstronie spotkania.